Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Olof Karlsson, till minne

Annons

Örnsköldsvik, avled den 7 december efter en flerårig sjukdomsperiod.

Hans närmaste är barnen Christina och Håkan med familjer samt åldrig moder och systern Inger.

***

Bengt föddes i Fögeberg strax norr om Fagerhult, som ligger mellan Åseda och Högsby. När både värnplikt och studier i Örebro var avklarade kom han 1963 som kemiingenjör till MoDo, där forskningen blev hans arbetsområde. Smålänningen blev ångermanlänning.

Sjukdomen som bröt ut 2003 ledde till förtidspension året därpå. Han gjorde stora insatser för att vinna kampen mot cancern, men nu har han förlorat.

Bengts intressen utanför arbetet var två: Konst och frimärken, vilka också kan vara små konstverk. Hans konstintresse kan avläsas på hemmets väggar.

Frimärksintresset väcktes tidigt. Medlemsnumret 6659 i Sveriges Filatelistförbund gav honom femte plats i Örnsköldsviks Filatelistförenings (ÖFF) medlemsförteckning. Han var en tid klubbmästare i ÖFF. Innan sjukdomen blev för svår var han ansvarig för våra populära frimärksauktioner, som är ett stående inslag på medlemsmötena.

Han var inte alltid på majoritetens sida. Bengt stod för sin åsikt och var inte rädd för att framföra den. Hans filatelistiska intresse var starkt och gav många goda tips till vårt medlemsblad Lokalposten. Jag skall göra mitt bästa för att Bengts sista problem skall lösas.

Vi har förlorat en mycket god vän.

LARS W EURENIUS

Ordförande i ÖFF

Mer läsning

Annons