Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt Berggren till minne

Annons

Österalnö - Örnsköldsvik, har avlidit i en ålder av 83 år.

Hans närmaste är hustrun Siw, barnen Arne, Sören och Inger med familjer samt en syster.

***

Bengt har lämnat oss men kvar finns många minnen. Bengt var generös, positiv och tillsammans med sin hustru Siw fanns alltid en öppen dörr till deras hem i Österalnö, liksom till sommarbostaden på Alnöholmen.

Bengt visade tidigt intresse för yrket som brandman. Vägen dit gick genom utbildning till målare under fyra år. Därefter sökte han tjänst som brandman. Efter vidareutbildning var titeln brandmästare hans, vilket gällde fram till pensioneringen.

Bengts fritidsintressen var flera. Civilförsvaret Örnsköldsvik samt Gideoniterna, Örnsköldsviksgruppen för bibelspridning, där han en period var ordförande.

I unga år blev Bengt kristen och kom att tillhöra Elimförsamlingen i Örnsköldsvik. Där platsade han bra med sitt dragspel i sångarskaran. I Elimförsamlingen har Bengt verkligen satt spår efter sig. Vid en omfattande restaurering för flera år sedan, tog Bengt ansvaret för målningsarbeten, utförda på att mästerligt sätt.

Vid Elimförsamlingens sommargård på Lövudden, Dekarsön, utförde Bengt många arbetstimmar. Ansvar, medkänsla och trohet var det som präglade Bengts liv.

Bengt hade också ett annat fritidsintresse, jakt. Han såg också till att ett av barnbarnen, Joakim fick lära sig älgjaktens alla delar. Livet går trots allt vidare och cirkeln sluts.

De sista veckorna i Bengts liv, lämnade han med sin Siw Österalnö och flyttade till lägenhet i Örnsköldsvik. Bengt ville så gärna se hur Siw skulle få det, och han sa till mig och min Mona "Jag ska flytta vidare sedan¨".

Det hem som Bengt trott på sedan ungdomsåren, det har han nu nått. För hans maka och barnen skall allt det som en kär make och pappa betydde vara det som bär och gör vägen lättare att gå. Vägarna eller rättare sagt stigarna, som jag fick gå med Bengt runt Alnöholmen, i förtroliga samtal, iakttagande och berättande om skog och mark är också minnen som gör det något lättare.

BROR ARNE LUNDQVIST

Mer läsning

Annons