Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det sa "klick" för Berit och Lennart – två gånger

/

I dag har Berit och Lennart Holmlund, Granvåg, varit gifta i 50 år.

Annons

Makarna sågs första gången i klass 7 Lillängets skola. Då blev det ett litet klick enligt Berit. Men deras vägar kom att skiljas för ett tag. Berit fortsatte på Stöndar lanthushållsskola och senare folkhögskolan i Mellansel och Lennart började arbeta på Radiatorfabriken i Långsele för att sedan göra lumpen.

1961 återvända Berit till Sollefteå och av en slump träffade hon Lennart igen när hon besökte tivolit, som för tillfället var i Sollefteå. Då klickade det igen, rejält.

Som nygifta flyttade de in i en lägenhet ovanför Missionskyrkan och efter ett par år gick flyttlasset till Hullsta där de köpte ett hus av en faster till Berit. 1975 byggde de ett nytt hus på en tomt vid Berits föräldrars hemman i Granvåg. Och där bor de fortfarande.

De fick så småningom tre barn, en son och två döttrar. Alla tre bor i Sollefteå.

– Döttrarna bor alldeles i närheten, de behöver bara gå genom "hägna".

De har också sex barnbarn som sätter lite guldkant på tillvaron.

– Våra barn och deras familjer är väldigt snälla och omtänksamma. Det är så lätt att man glömmer att säga det.

Berit har jobbat som sjukvårdsbiträde, dagmamma, hemsamarit och innan pensioneringen jobbade hon vid skolköket i Lillänget skola. Lennart har bland annat arbetat inom åkeribranschen och Sollefteå kommunen.

Att få dagarna att gå är inga problem för makarna Holmlund. De har en sommarstuga vid Spannsjön där de tillbringar mycket tid. Berit håller även igång med gympa och styrketräning medan Lennart ser till att skoterlederna är i sin ordning. En gång i veckan besöker de Solgården där de tillsammans med andra dokumenterar gamla bilder i Länsmuseets regi.

Hur bröllopsdagen ska firas vet inte Berit och Lennart.

– Barnen har bara sagt att jag inte ska planerat något. Det pirrar faktiskt lite i magen, avslutar Berit.

Mer läsning

Annons