Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är nytt men roligt"

/
  • AnnaCarin Löfgren är uppvuxen i egenföretagarmiljö och för hennes del var det självklart att gå i föräldrarnas fotspår. För ett år sedan startade hon tillsammans med två kollegor ett jobbcoachingföretag.

Lite som barnfiguren Alfons Åberg är hon allt och säger ofta precis som Alfons sa till sin pappa "Jag ska bara..." och så ångar hon vidare. Drivkraft är något som AnnaCarin Löfgren begåvats med i riklig mängd.

Annons

Nackdelen för hennes del blir förstås att hon aldrig kommer i säng i rimlig tid. Det kommer ju en morgon också. En trött sådan ibland.

– Jag är morgontrött om jag välja, men det får jag inte, säger hon med ett skratt.

Anledningen till hennes avsaknad av sovmorgnar hörs i bakgrunden i form av joller och barnskratt. Det är drygt treåriga Milou och Hector, sju månader, som vet hur man får upp mamma.

AnnaCarin växte upp i Sala, Västmanlands län och föddes tidigt på självaste Luciadagen, som yngsta och enda flickan i skaran.

– Lucia har blivit en speciell dag för mig. Min mor har alltid sagt att eftersom jag är född 06.15 är jag en riktig lucia och som barn trodde jag att de sjöng bara för mig. Och så frågade jag varför jag inte kunde få heta Lucia..

Föräldrarna drev handelsträdgård och det var självklart att barnen var med "på jobbet" – och redan där fanns nog tankarna att AnnaCarin också skulle driva eget i framtiden. Hon började läsa till beteendevetare på Mittuniversitetet, med tanken att så småningom studera vidare till sexolog. Hon träffade sin kärlek Olle, bildade familj och har nu varit Härnösandsbo i åtta år.

– Jag gick länge och försökte hitta vägar till hur jag skulle få jobba med det jag ville, säger hon och driver nu två företag.

Intresset för sexologi gjorde att företaget Fröken Höger.se startades på fritidsbasis och tillsammans med maken. Sedan ett år tillbaka driver hon och två kollegor jobbcoachingföretaget Avisiona Kompetens.

– Det är nytt men roligt och man måste vara något av en specialist på precis allt, men vi har en bra grund och ett enormt kontaktnät.

Förutom att AnnaCarin trivs med jobbet och som egenföretagare ser hon också fördelen av att barnen kan följa med mamma på jobbet. Lille Hector var bara två veckor när han första gången fick följa med.

– Jag är ju uppvuxen på en handelsträdgård och där var det naturligt att barnen var med.

Även fritiden är fylld av engagemang för AnnaCarin – sången och musiken har en stor plats i hennes liv, tidigare skrev hon mycket egna låtar också. Sedan barnen kom blir det dock mer sällan. Hon är även engagerad i krigsspelet Berget och hoppar gärna på nya engagemang. Det ska helst hända något hela tiden.

Hur får du livspusslet att gå ihop?

– Jag har en fantastisk man som förstår – och den tid vi investerar nu får vi tillbaka sedan, säger AnnaCarin.

Mer läsning

Annons