Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då vantrivdes hon – nu stortrivs hon

/
  • I början längtade hon hem till Örnsköldsvik men med tiden har Luleå blivit hemma för henne.

Att lämna Örnsköldsvik var jobbigt men så här i efterhand är Kathrin Fahlén Schilken glad att hon gjorde det.
– Den här tiden har utvecklat mig jättemycket som människa, säger hon.

Annons

Hon växte upp i Örnsköldsvik men flyttade efter att ha gått ut gymnasiet för nästan tio år sedan till Luleå för att studera vidare.

Det ångrade hon länge.

– Jag tyckte det första året var hemskt, säger Kathrin och fortsätter:

– Jag hade separationsångest, både från mina föräldrar och vänner, och vantrivdes något otroligt. Jag minns att jag knappt ville åka tillbaka till Luleå första gången jag var hemma i Örnsköldsvik och hälsade på.

Så känner hon dock inte längre.

– Det är konstigt hur saker och ting kan förändras, säger Kathrin och tillägger:

– Jag tror faktiskt inte att jag kommer att flytta tillbaka till Örnsköldsvik, eller någon annanstans för den delen, för jag trivs verkligen här i Luleå. Det har blivit hemma för mig. Det är klart att jag saknar mina föräldrar och sådär men jag brukar åka ner några gånger per år och hälsa på och hon och pappa brukar komma upp ett par gånger.

Det låter som att du är ganska glad att du flyttade.

– Det är jag också! Den här tiden har utvecklat mig jättemycket som människa. Jag har lärt känna mig själv, bryr mig inte alls lika mycket om vad folk tycker längre, och vågar göra saker jag inte gjorde förut. Jag har dessutom lärt känna en massa härliga människor här uppe.

Hur ser ditt liv där uppe ut nu?

– Några barn har det inte blivit än men jag gifte mig med en kille härifrån i somras och hoppas att man får några någon gång gör man ju. Fast det där får nog vänta ett tag till. Jag är inte helt klart med studierna än, först mönstrade jag och ryckte in och sedan fick jag jobb, men nu har jag bara examensarbetet kvar. Planen är att ta ledigt från jobbet till hösten och göra klart det. Jag har däremot skaffat en hund till. Hon heter Gina och är samojed precis som Zita som jag skaffade innan jag flyttade upp hit. Vad som händer efter jag är klar med skolan får vi se. Antingen fortsätter jag där jag jobbar nu (på Försäkringskassan) eller så blir jag personlig tränare. Jag jobbar ju extra som instruktör på ett gym och det tycker jag är riktigt roligt.

Mer läsning

Annons