Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil vågade ta steget till scenen

/

Bertil Pettersson, 57, är inte rädd för att anta utmaningar. Så när amatörrevygänget Fåntanellerna frågade om han ville vara med behövde han ingen lång betänketid.

– Hur roligt som helst, säger han.

Annons

Under några år hade Niklas Marklund dragit i ett tungt lass och när han bestämde sig för att lämna revyn behövdes en ersättare. Bertil som sjunger i Hemsökören och medverkade i Caj-Åke Hägglunds film "Master of Moon" fick en förfrågan.

Nu står Bertil på scenen för första gången på riktigt och det är med en speciell känsla. Han arbetar nämligen som förvaltare på Hemsö fastigheter som äger teaterhuset.

– Jag har alltid haft som livsfilosofi att kliva på tåget. Får man en chans så ska man ta den, livet är så kort, säger Bertil.

Han är inte rädd för utmaningar, han har åkt Vasloppet några gånger och klarat av klassikern.

– Att nå målet i Mora ger nästan samma känsla som när man går av scenen. Man är upprymd och det ger en härlig kick och ett bevis på att man har klarat det, säger han.

– Och så är vi ett härligt gäng som stöttar varandra. Glömmer man bort något så får man snabbt stöttning, så samspelt har vi redan hunnit bli, säger Bertil.

Till vardags spelar han gitarr och saxofon och fritiden ägnas åt att bygga en egen musikstudio. Han har redan spelat in en skiva i Ulf och Annika Widhagens studio i Västby, där han sjunger en Kentlåt tillägnad hustrun, som ligger ute på Youtube.

– Det var en härlig känsla i fredags när vi fick så fina ovationer. Och efter varje föreställning känns det som att vi blir ännu mer samkittade.

Amatörrevyn Fåntanellerna är i ordets rätta bemärkelse amatörer.

– Vi gör det här inte för pengarna, det är helt ideellt på samma sätt som när man engagerar sig som ledare i sina barns idrottande.

Vad säger din omgivning?

– Bara positiva kommentarer, typ det trodde jag inte om dig.

Två förställningar återstår och om han får förlängt förtroende nästa år återstår att se.

– Han har klarat sig alldeles utmärkt och för förlängt förtroende om han vill . Modigt gjort av honom eftersom det är första gången som han står på scen och han att han orkar med oss, säger Eva Näsström som jobbat med amatörrevyer sedan 1980-talet och är den som skriver texterna i revyn.

Mer läsning

Annons