Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åviken det enda som gäller på julen för familjen Mark

/

Att fira jul på varmare breddgrader lockade inte Ö-vikskändisen Magnus Marks döttrar det minsta.

– "Aldrig", svarade de när jag föreslog det, "den ska vi fira i Åviken", säger han.

Annons

Han har spelat allt från kommundirektör, mördare, bankman, gängmedlem, fartygsmaskinist och hustrumisshandlare till säljare, jobbat med Ingmar Bergman, och gjort reklam för bland annat bilar och matvaror.

För att nämna några saker – och han har mer på gång.

– Ja, jag håller på att skriva på ett par manus, säger Magnus och fortsätter:

– Det ena är tänkt att bli en tv-serie och det andra en pjäs.

Kommer du att få någon lugn och ro i jul?

– En bra idé kan man komma på precis när som helst, och jag brukar glömma det om jag inte skriver ner allt på en gång, men det hoppas jag verkligen.

Var ska ni tillbringa julen?

– Hos mina föräldrar i Åviken som nästan alla andra jular. Jag var sugen på att åka utomlands, det är man ju nästan alltid vid den här tiden på året då det är så mörkt och tråkigt, men barnen vägrade. "Aldrig", svarade de när jag föreslog det, "den ska vi fira i Åviken". Fast det gör inte mig något. Det ska bli ohyggligt skönt att komma hem.

Hur brukar julaftnarna se ut hemma hos er?

– De är mysiga. Fast vi är ganska stillsamma med julklapparna, även om barnen så klart har långa önskelistor, och äter bara julmat på julafton.

Vad måste finnas på julbordet enligt dig?

– Sillsallad, det och Karl-Bertil Jonsson är i mångt och mycket julafton för mig, och en död men lycklig gris. Finns bara det så är jag nöjd.

Är du färdig med julklappsinköpen?

– Nej, det är jag verkligen inte. Det där brukar jag ta tag i dagen innan julafton. Det är ju sådan hysteri här nere i Stockholm så det är lika bra att vänta tills man kommit hem till Örnsköldsvik och kan strosa runt i lugn och ro.

Mer läsning

Annons