Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsuppgifterna varierar

/
  • Vid ett besök i Lycksele djurpark togs detta foto av Anna Reynberg Sjölund och hennes dotter Minna. Den lilla har nu blivit hela 1 1/2 år gammal och mamma – hon fyller 40 år på lördag.
  • Fånga dagen är en levnadsregel som Anna Reynberg Sjölund gärna följer. Annas arbetsdag består av många möten och omsorg om andra. På lediga stunder kopplar hon av och rensar tankarna under en långpromenad med hundarna – eller med ett svettigt pass på gymmet.

Empatisk och lyhörd men kanske något av en tidsoptimist, så kan Anna Reynberg Sjölund helt kort beskrivas. Ett stort engagemang finns i mötet med människan och människors rättigheter. Kopplar av gör hon helst ute i naturen tillsammans med familjen. Fjällen är ett favoritresmål, men även Thailand lockar.

Annons

Anna föddes och växte upp i Trehörningsjö. Som femtonåring gick flytten till Örnsköldsvik för studier. Hon gick barnskötarlinjen, undersköterskeutbildning och därefter sjuksköterskeutbildning på Vårdskolan/vårdhögskolan. Under tjugo års tid har hon nu arbetat vid Örnsköldsviks kommun som vårdare och sjuksköterska, men även som enhetschef. I dag arbetar hon vid välfärdsförvaltningen som avdelningschef. Ett jobb som innefattar ett övergripande ansvar för alla vård och omsorgsboenden samt alla LSS-boenden i kommunen. Annas empatiska förmåga och lyhördheten är egenskaper som hon haft användning av vid flera tillfällen – både i sitt nuvarande jobb och tidigare.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– Den ena dagen är aldrig den andra lik och det är variationen jag gillar. Det är allt från möten i ledningsgruppen till att åka ut på boenden och träffa personal, boende samt deras anhöriga och enhetschefen, säger Anna.

Vad ville du bli som barn?

– Jag var redan som barn intresserad av att jobba med människor, när jag plåstrade om mina dockor.

Som mamma till elvaåringen Moa, sjuåriga Saga och minstingen, drygt ettåriga Minna har det förstås plåstrats och blåsts på en hel del sår även i vuxen ålder. Förutom de tre döttrarna består familjen av maken Andreas och de fyra hundarna Sebbe, Santos, Bamse och Ressu.

Är de jakt- eller rena sällskapshundar?

– Det är två golden retriever och två jämthundar. Både min man och jag är intresserade av jakt. Min man jagar älg och björn med jämtarna och vi båda jagar fågel med golden. Hundarna gör också att vi kommer ut i naturen och är ett fint sällskap till familjen. Jag är själv aktiv i styrelsen för Spaniel- och Retrieverklubben.

Har det alltid funnits hund i din närhet?

– Jag har vuxit upp med djur och haft hund sedan jag var sju år. Skaffade min egen då jag var nitton år.

Anna har alltid tyckt om att röra på sig i någon form. Förutom promenader med hundarna har hon spelat fotboll och volleyboll samt ägnat sig åt spinning, gympa och löpning.

– Sedan jag fick barn har det blivit mindre, men jag tränar på Friskis och Svettis cirka en gång i veckan.

Semester i din familj – hur ser den vanligtvis ut?

– Ibland kan vi åka utomlands, men även semestra i Sverige, Norden och på vintern åker vi gärna till fjälls.

Vilken av barndomens somrar skulle du vilja uppleva igen?

– Mina somrar i Karlskoga och Danmark med släkten skulle jag vilja återuppleva.

Finns det något mer vi inte vet om dig?

– Jag har mina rötter från Färöarna, svarar Anna Reynberg Sjölund.

Mer läsning

Annons