Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älskar kändisskapet

/
  • Peter Siepen älskar kändisskapet och får han drömma fritt skulle han vilja göra ett program som bygger på udda personer som ska börja träna.

Han älskar kändisskapet, träning, hemmafixande och allmänt udda existenser. Välkommen in i mediapersonligheten Peter Siepens värld.

Annons

Peter Siepen har alltid stuckit ut lite. Han är mer än andra programledare en estradör som kör ett eget race med galna kläder, androgyn utstrålning och ohämmad lust att synas. Samtidigt finns något snällt över honom; en ödmjuk och ärlig nyfikenhet på andra människor, som på något vis gör honom folklig mitt i allt poserande.

– Det kommer fram alla möjliga människor, ibland personer som jag nog skulle betrakta som ganska fördomsfulla och bråkiga, och som, om jag hade varit anonym, hade gett mig en smäll på käften för att jag är 'den där jävla bögen', säger Peter Siepen och tillägger skrockande att han är ju "den man i Sverige som är så nära homosexuell man kan vara utan att vara det".

– Men sedan brukar de säga saker som, 'Jag respekterar dig, du är grym, du kör din egen stil.' Det är roligt.

Han älskar kändisskapet, säger han. Nu var det ett tag sedan han var inblandad i någon tv-produktion; han försörjer sig som discjockey och konstaterar glatt att han tack vare kändisskapet kan leva gott utan att jobba ihjäl sig.

– Jag jobbar ett par dagar i veckan och har haft privilegiet att genom min bakgrund i tv väcka ett intresse som gör att jag får jobb och kan ta mer betalt än någon som är okänd för allmänheten. Så jag har helt enkelt råd att vara ledig och att använda min ledighet till roliga saker, säger han.

Att han gillar att ägna fritiden åt shopping är inget nytt. Men dessutom är han en riktig hemmafixare, som gärna snickrar på sitt lantställe och inte bangar för att själv lägga golv eller sätta in ett nytt kök.

Han tränar mycket och är intresserad av hälsa. Han har så smått börjat föreläsa i ämnet och säger sig bli lycklig av träningen.

– När jag fick dojan från TV4 så hade det kunnat ligga nära till hands att deppa ihop och bli bitter eller gnällig, säger Peter Siepen.

– Kändisskap kan vara lite beroendeframkallande. Man får något slags bekräftelse och omgivningen blir ens föräldrar som klappar en på axeln och säger, 'vad duktig du var nu'. Och plötsligt försvinner det och då är det inte så roligt kanske. Men i stället för att deppa ihop så gör man några armhävningar till bara.

Får han drömma fritt om en egen tv-produktion så återvänder han gärna till det koncept han en gång i tiden var med om att skapa på ZTV, och som sedan har förts vidare av, med den äran, tv-duon Filip och Fredrik: att möta udda existenser i tv. Peter Siepen har alltid samlat på original och roliga typer och tycker genuint mycket om dem.

Dessutom kanske han skulle kunna föra in ett träningsmoment i programmet, funderar han vidare.

– Jag kanske till och med kan lära de udda fåglarna att träna lite. För jag vill ju tro att det inte är så hälsosamma som de borde vara, och då kan jag hjälpa dem att komma igång.

Vad tänker du om att snart vara 50?

– Det är ett lustigt tidevarv kan man säga. Plötsligt blir det lite accentuerat; brorsan har precis fått barn, och det känns ju som en ganska relevant tanke. Det är väl nu man ska ta det beslutet i så fall.

MALIN EIJDE

TT Spektra

Mer läsning

Annons