Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släckningsarbetet på Cinderella är klart

Kraftig rökutveckling kom från butiken Cinderella strax efter 20 på torsdagskvällen.

Röken vällde ut från hela fastighetens källarplan där butiken ligger, i korsningen Skolgatan/Lasarettsgatan.

Räddningstjänsten slog in dörren för att deras rökdykare skulle kunna ta sig in.

Men som tur var ska ingen ha befunnit sig i butiken.

Ingen av de boende i fastigheterna omkring behövde lämna sina hem men många lockades ändå ut på gatan för att se vad som pågick.

Det var aldrig någon större brand eftersom vi kom hit i god tid, däremot rejäl rökutveckling. För människorna som bor i fastigheten var det aldrig någon fara men vi uppmanade dem att stänga fönster och dörrar, just med anledning av röken, säger Johanna Engström, räddningsledare, Örnsköldsviks räddningstjänst.

Hjälte för dagen blev tatueraren Zid som driver sin studio i den olyckdrabbade fastigheten. Tack vare hans snabba agerande hann aldrig elden få något fäste i det gamla trähuset.

Jag kände att det luktade av brandröken och började leta. Först trodde jag det brann i min egen studio. När jag inte upptäckte någon brand själv så larmade räddningstjänsten. Det var nog tur, säger Zid.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen vid 21.30-tiden och polisens tekniker ska under fredagen undersöka vad som kan ha orsakat branden.

Området är just nu avspärrat.


TOMAS IZAIAS ENGLUND


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67