Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skylten med Fredrik har kommit hem till Tingshuset i Nyland

I samband med Luciarocken i Bollsta Folkets Hus i december, uppvaktade Bollstabruk intresseförening det lokalt välkända bandet Nylands Järn, för deras låtar om Bollstabruk. Inte minst med den senaste i raden av låtar "40 genom Bollsta".

Annons

Bandets frontfigur Fredrik Högberg har själv sagt vid något tillfälle att Bollstabruk troligen är den ort som har flest låtar skrivna om sig. Av den anledningen var det någon förståndig person som tyckte att Fredrik Högberg borde föräras med en bronsstaty uppsatt i Bollstabruk.

Tyvärr har detta inte kunnat genomföras. I stället har en skylt tagits fram, där Fredrik med en passande 40-skylt poserar och ett tack från Bollstabruk intresseförening. Skylten var uppsatt efter vägen vid bandets ankomst till Bollstabruk i samband med framträdandet i Bollsta Folkets Hus i december.

Vad vi förstått var upptäckten av skylten överraskande och uppskattades av Fredrik och grabbarna i bandet samt övriga förbipasserande. Under drygt en månads tid har skylten funnits uppsatt för allmänt beskådande i Café Genomfartens skyltfönster i Bollstabruk.

Nu har skylten flyttats hem till Fredrik i det gamla fina Tingshuset i Nyland, där Fredrik både har sin bostad och arbetsplats för skapande av olika stora musikverk. Vi hoppas naturligtvis att den ska inspirera till nya låtar om Bollstabruk.

Lars Sjödin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons