Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyll inte på för mycket snö – det är inget nytt fenomen

Annons

"Härnösands kommun har en tät dialog med NCC. Prioriteringsordningen är att de i första hand ska snöröja vägarna, framförallt huvudgatorna, så att de går att köra på. När det inte snöar eller regnar prioriteras breddning av vägar och att ta bort snö som är trafikfarlig, exempelvis skymmer sikten. Därefter kommer gång-, cykelvägar och trottoarer att rensas."

Citatet är hämtat från Härnösands kommuns hemsida.

Läs även: Snöröjningen är bedrövlig – ska det vara så här?

Under lördagens vandring i stadskärnan, bland annat Stora torget, var det svårt att se var prioriteringarna gjorts. Bilarna sladdade, gångtrafikanter halkade omkring, barnvagnar och rollatorer hade svårt att ta sig fram. Den sand som syntes var den som affärerna och fastighetsägarna spridit.

På ytor som kommunen ansvarar för sågs inte ett sandkorn. Gator var oplogade och iskanter bildade av bilar. Det verkar som snö är ett nytt fenomen i Härnösand. Skyll inte på mycket snö. Det har snöat förr i Härnösand men det kanske inte den nuvarande ledningen har upplevt eller glömt.

Flanör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel