Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skröder satte äntligen sitt 200:e mål - och då vann Modo

Per-Åge Skröder fick fira sitt 200:e mål i Modotröjan i inledningen av andra perioden. 
Det lade grunden till Modos seger som vann med 4-2 mot Frölunda hemma i Fjällräven Center.
– Alla är med och krigar på det sättet vi behöver göra, säger Andreas Johansson till C More.

Efter två raka förluster mot serieledande Skellefteå var det en ny tuff uppgift som stod på menyn för Modo under lördagskvällen.

Tabelltvåan Frölunda kom på besök i Örnsköldsvik där förutsättningarna var solklara för hemmalaget - det var vinna eller försvinna som gällde. 

Det var också Modo som tog ledningen efter att Gustav Possler satt hård press på Frölunda och fått Artturi Lehktonen att rensa pucken rakt i gapet på Carl Grundström i slottet.

En möjlighet han utnyttjade på bästa sätt - med ett stenhårt direktskott via ribban och in. 

– Jag tog i för kung och fosterland, säger Grundström med ett leende till C More.

Modo fick också två möjligheter att utöka ledningen i numerärt överläge men visade återigen varför man är sämst i den spelformen. Trots en man mindre på banan var det Frölunda som hade giftigast målchanser. Något mål kom däremot inte utan ställningen förblev 1-0 efter en period. 

Övikslaget fick sedan en drömstart på andra perioden. Redan efter 36 sekunder kunde Per-Åge Skröder, efter en öppnande passning av Nichlas Torp, finta upp Frölundamålvakten Johan Gustafsson och sätta dit sitt 200:e mål i Modotröjan.

– Det är sådant man kommer tänka på när man slutat men just nu, med tanke på var vi ligger, är det fullt fokus på att vinna matcher, säger han till C More. 

Frölunda hämtade sig sedan snabbt och kunde både reducera och kvittera drygt fem minuter in i perioden. Men likt få gånger denna säsong såg Modo till att hitta tillbaka direkt och på nytt gå upp i en tvåmålsledning.

Via en Frölundaklubba satte först Gustav Possler 3-2 innan Bobby Butler bara 18 sekunder senare även tryckte dit 4-2 på ett läckert pass av jubileumsfirande Skröder. 

– Vi gör det bra tycker jag och det är starkt av oss att komma tillbaka efter deras kvittering, säger Skröder till C More efter andra perioden.

Det blev också slutresultatet. Frölunda försökte desperat vända matchen i tredje perioden och tog tillslut ut målvakten. Men Modo spelade stabilt och kompakt och såg till att hålla tätt hela hela vägen och ta tre viktiga poäng. 

– Vi gör en bra match och försvarar oss väldigt bra i sista. Alla är med och krigar på det sättet vi behöver göra, summerar Johansson.

Läs mer: Hägglund: Man överlevde den sedvanliga svackan

Läs mer: De fick bäst betyg i Modo

Läs mer: Skröder om målrekordet: "Slår jag det inte har jag ändå gjort en bra karriär"