Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skridskoherrarna nära OS-plats

Skridskolandslagets Joel Eriksson och Johan Röjler satte båda personliga rekord på 1 500 meter vid världscuptävlingarna i Calgary. Men det var Daniel Fribergs 1.46,66 som var det viktigaste resultatet.

Det innebär att Friberg, precis som Eriksson och Röjler, nu har klarat Internationella skridskoförbundets OS-kvalgräns. De tre åkarna satsar hårt på att ta en plats i lagtempotävlingen i OS och då krävs, förutom klarad kvalgräns, att laget är bland de åtta främsta i världscupen (Sverige är femma just nu) samt att alla tre är bland de 40 främsta i den individuella världscupen (de 20 åkare med flest världscuppoäng plus de 20 åkarna med bäst tider därutöver).

Det ska mycket till om vi inte får de OS-platser vi har nu, säger förbundskaptenen Andreas Larsson till TT.

Det svenska lagtempolaget har flera pallplatser i världscupen och tog dessutom VM-silver i våras, just på OS-isen i Vancouver.

Vi har sagt hela tiden att vi konkurrerar om medalj. Vi har slagit alla lag, utom Holland när de har haft sina bästa åkare med, säger Larsson.