Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skridskoherrarna nära OS-plats

Annons

Skridskolandslagets Joel Eriksson och Johan Röjler satte båda personliga rekord på 1 500 meter vid världscuptävlingarna i Calgary. Men det var Daniel Fribergs 1.46,66 som var det viktigaste resultatet.

Det innebär att Friberg, precis som Eriksson och Röjler, nu har klarat Internationella skridskoförbundets OS-kvalgräns. De tre åkarna satsar hårt på att ta en plats i lagtempotävlingen i OS och då krävs, förutom klarad kvalgräns, att laget är bland de åtta främsta i världscupen (Sverige är femma just nu) samt att alla tre är bland de 40 främsta i den individuella världscupen (de 20 åkare med flest världscuppoäng plus de 20 åkarna med bäst tider därutöver).

Det ska mycket till om vi inte får de OS-platser vi har nu, säger förbundskaptenen Andreas Larsson till TT.

Det svenska lagtempolaget har flera pallplatser i världscupen och tog dessutom VM-silver i våras, just på OS-isen i Vancouver.

Vi har sagt hela tiden att vi konkurrerar om medalj. Vi har slagit alla lag, utom Holland när de har haft sina bästa åkare med, säger Larsson.