Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrämmande inkompetens inom landstinget

Västernorrlands landstings inkompetens är skrämmande. Man pratar vitt och brett från de styrande om att vi skall känna oss trygga i Sverige.

Hur kan det då komma sig att de psykiska sjukdomarna ökar? Man frågar sig också varför så många tar livet av sig i Sverige i dag? Kan det vara trygghet?

Alla omstruktureringar inom sjukvården, Polisen, skolan, barn- och äldreomsorgen gör att ingen trygghet finns längre. Politiker har glömt varför de sitter på sina poster.

Alla felköp, alla felrekryteringar som görs kostar en otrolig massa pengar som skulle ha kunnat användas till dessa områden.

■■ För fler insändare, klicka här.

Man förstår inte vilken nonchalans vissa ledarmöter visade vid riksdagens högtidliga öppnande, när man letar Pokemon.

Hur gör man då på andra viktiga möten? Man förstår då hur väl insatta dessa ledarmöter är när man inte koncentrerar sig på det viktiga, utan på Pokemon eller andra spel.

I Ångermanland känner vi i dag absolut ingen trygghet när det gäller hur man fram till nu hanterat Sollefteå sjukhus. Det är skrämmande att man inte på något sätt har tagit lärdom av vad 10 000-tals människor i vårt område har demonstretat för.

Jag har själv talat med många människor från Norrtälje som berömmer hur detta sjukhus fungerar.

I tidningen Dagens Samhälle finns en tvåsidig artikel om Bollnäs sjukhus. Där står att läsa hur Aleris fick kontrakt att driva sjukhuset i fem år. Detta har visat sig vara en succé. Idag är sjukhuset bland landets bästa och i somras förlängdes avtalet och nu öppnar Gävleborgs S-toppar för samtal om utökade volymer.

Varför är det så svårt att få våra politiker att lyssna på goda råd? Är man rädd för att det skall fungera och visa inkompetensen hos dessa som idag på alla sätt försöker motarbeta att vi gör ett försök i Sollefteå.

Stefan Löfven säger i alla intervjuer att vi skall kunna känna oss trygga var vi än bor i Sverige. Det är en utopi utan verklighetsförankring. Jag säger som många andra. Släpp prestigen och tänk om. Och för en gångs skull: Gör rätt!

Kerstin Molander

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel