Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning i oroligt Thailand

Annons

Dagen före parlamentsvalet i Thailand har minst tre människor skadats i samband med explosioner och skottlossning i huvudstaden Bangkok.

Valrörelsen har kantats av oroligheter och den aktuella attacken uppge ha ägt rum i Lak Si-distriktet, nära den gamla flygplatsen Don Muang. Området är ett av sittande premiärministern Yingluck Shinawatras starka fästen, men det är inte klart vilken sida attacken riktades mot. Enligt en Reutersjournalist var det en person som blev skjuten och minst två skadades i samband med att flera explosioner hördes. Flera personer ska ha setts bära handeldvapen.

Förbipasserande, säkerhetspersonal och journalister uppges ha sökt skydd i en affärsgalleria i samband skottlossningen. Enligt nyhetsbyrån AFP ska en man ha dragit fram ett gevär ur en väska och börjat skjuta.

Enligt BBC avlossades skotten i samband med att anti-regeringsdemonstranter blockerade en byggnad där valsedlar inför söndagens val förvarades - syftet ska ha varit att förhindra att materialet distribuerades.

Och det kan ändå bli glest vid valurnorna i morgon. Risken finns att protester och blockader resulterar i en ytterst svag expeditionsministär, enligt Thailandsexperten Anders Engvall.

Framtiden för Thailands demokrati står på spel, säger han.

Premiärminister Yingluck Shinawatra förväntas vinna, men det kan ta åratal att överbrygga den politiska klyftan, anser flera bedömare.

Mer läsning

Annons