Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottlossning i orolig provins

Annons

Skottlossning bröt ut Maguindanao -provinsen i södra Filippinerna på måndagen. Polisstyrkor stred mot soldater lojala mot en mäktig klan som misstänks ligga bakom massakern på 57 människor nyligen.

Filippinernas militärledning bedömer att det finns över 3 000 soldater i området och som är lojala mot den mäktiga Ampatuan-klanen.

Enligt Filippinernas inrikesminister Ronaldo Puno pågick sporadisk skottlossning mellan klansoldaterna och nationella polisstyrkor på måndagen. Det fanns dock inga uppgifter om skadade eller döda på någondera sidan.

En av klanens medlemmar, borgmästaren Andal Ampatuan den yngre, fängslades förra veckan, anklagad för 25 fall av mord under massakern där 57 människor dödades, bland dem hustrun till en av hans fars politiska rivaler.

Pappan, guvernören Andal Ampatuan den äldre, sitter också i förvar sedan en tid liksom fyra andra medlemmar i klanen.

I helgen införde resident Glorya Arroyo krigslagar i det orolig området. Motivet var att det fanns risk för att klanens anhängare skulle sätta i gång ett uppror.