Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoteråkning, hamburgare och graffitimålning på snö – då blir det succé i Mellansel

Första friluftsdagen i Mellansel blev en succé.
– Den här dagen – en unik dag med 100 funktionärer – har kommit för att stanna, säger Bosse Edman från kommunens kultur- och friluftsavdelning.

Det var full fart i pulkabacken, skotertransporter och skidåkning – ja, till och med graffitimålning på en vägg av snö. Samtidigt gräddades våfflor, serverades hamburgare, bakades tunnbröd – och hade man tur kunde man få en slädtur bakom Uno Sjöbergs häst från Storborgaren.

Kort sagt, det var full ös i fyra timmar när kommunen och Mellansels IF, plus ytterligare ett stort antal frivilliga aktörer och sponsorer, bjöd på friluftsdag vid Mellansels IF:s anläggning i byn och vid Bobergsstugan, en knapp kvarts skoterfärd från samhället.

Läs även: Häng med nedför backen – vi livesänder från Skuleberget

– Och vi har också tur med vädret, säger Johanna Martinell och skiner i kapp med kollegan Bosse Edman, som var kommunens representanter på plats.

– Ja, jag kan nog lova att det blir en fortsättning på den här dagen, säger Bosse Edman, som var mer än nöjd med både arrangemanget och uppslutningen.

Runt hela idrottsföreningens anläggning i byn var det aktiviteter åt alla håll och hörn. En tipsslinga med svarsalternativ på både svenska och arabiska lotsade besökarna runt i området och på vägen fanns stopp med olika aktiviteter.

Vid Bobergsstugan, som också MIF förfogar över, var det också full fart – inte minst i pulkbacken och vid sjön alldeles intill – där pimpelfiskarna försökte dra abborrar på löpande band.

Läs även: Många tog vara på den nya isbanan på Bäckfjärden – "Det är en väldig naturkänsla"

Intill stugan hade Lennart Svensson från Bredbyn gjort upp en eld, samtidigt som barn och barnbarn hade med sig pimpelspön.

– Jag är egentligen ingen fiskare. Jag trivs bättre här vid elden, säger han.

Inomhus i den gamla stugan, som en gång servade slalomåkarna i den numera nedlagda backen, serverades både semlor och nygräddade våfflor – och vid ingången höll Arne Ögren grillen under sitt beskydd.

Ett par stenkast från stugan fanns sedan ett gäng glada skoteråkare, som bjöd på skoterfärd mellan stugan och anläggningen i samhället.

Populärt?

– Ja, visst, säger Emil Hagström och kompisarna Sören Sjöberg och Hilding Norberg nickar medhållande.

Som om det inte vore nog denna dag bjöds det även på körsång, pinnbröd och inte minst – för många nyanlände asylsökande – exklusiv skidåkning för första gången.

Läs mer: Sportlovet i full gång – skicka in dina bilder till oss