Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skönsång med kärlekstema på Rönnens äldreboende

I tisdags gästades Rönnens äldreboende i Örnsköldsvik av sångerskan Sara Karlsson.

Det var ett 40-tal som hade samlats. Sara Karlsson inledde med att den här veckan går i kärlekens tecken då det nu på fredag är alla hjärtans dag. Hon inledde sin sångstund med Ann Kristin Wiklanders "Kärleken". Efter den sången fick hon av oss varma applåder, för att efter det sjunga Taube. Den hon sjöng hade Evert komponerat 1946, "Så skimrande var aldrig havet".

Sara övergick sedan till att sjunga "Som stjärnor små", därefter läste hon en diktstrof som Evert Taube hade läst upp för sin fru Astrid.

Det var god stämning bland såväl boende som personal. I sången "Säg det i toner" undrade Sara om vi kände kärlekspirret, vilket fick oss att dra på mun.

Av Thore Skogman, denne mångsysslande man som komponerat mycket under åren, sjöng Sara "Tiotusen röda rosor"; där kunde man se hur de äldre sjöng med. "I folkviseton" avNils Ferlin var också en av de visor som Sara sjöng.

"Det vackraste" som tävlade i schlagerfestivalen sjöng hon stämningsfullt och fint. Tiden går som alltid fort när man har trevligt, den sista låten bland de andra sjöng hon Gunnar Viklunds "Vi ska gå hand i hand". Hon tackades av oss med en varm applåd och personalen önskade henne välkommen åter, och det skulle hon visst göra.

Nils-Åke Eklund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel