Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skönsång av Wåhlstedt på julkonsert i Gullängets kyrka

Julmusik har skvalat nu i en månads tid, men för att få ett innehåll i den måste man gå till kyrkan. Söndagen den 17 december hade kantor Lina Sundqvist bjudit in solisten Jonathan Wåhlstedt till Gullängets kyrka.

Jonathan fick mycket plats att framföra julens glada budskap. Ibland ackompanjerad av Lina, ibland satt Jonathan själv vid pianot.

Gullängets kyrkokör fanns på plats i stilenlig julig klädsel. Damerna i röda schalar matchande svart klädsel, medan herrarna bar röd slips till sina mörka kostymer. Man var med andra ord klädda för musikalisk fest. Den rätta julstämningen infann sig då vi kom till sång nummer tre, Stilla Natt. Kören stod upp och sjöng Kristus till jorden är kommen, oss är en frälsare född, det vill säga anledningen till varför vi firar jul.

Nu var det dags för riktig skönsång av kvällens två solister. Jonathan Wåhlstedt framkallade rysningar i ”Viskar en bön” till de magiska tonerna Lina frambringade vid pianot. Kyrkokörens solist Maj Inger Forsberg ville ta hela himlen i sin famn då hon sjöng. Maj Inger vill vi höra mer av. Den här gången stannade det vid ”Himlen i min famn”.

Madeleine Källbom höll i andakten. Låt barnen komma till mig, sa Jesus. Jag vet inte vad Madeleine sa, men en liten tulta kom fram och tittade upp mot henne och log. Det måste ha känts ända in i hjärteroten. Har man nu fått en sådan duktig solist som Jonathan Wåhlstedt på plats, så passar väl ingenting bättre än att sluta konserten med att låta honom sjunga från tårna ända upp till hårfästet ”O helga natt”.

Fast riktigt slut blev det först efter att Lina Sundqvist tackat kören, solisterna, prästen, kyrkvärden, ljudteknikerna och alla oss besökare som jag uppskattar till runt tvåhundra, samt önskat en riktigt god jul!

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel