Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönhetspris i VM stoppas

Annons

Det Internationella innebandyförbundet (IFF) har stoppat prisutdelningen i en kritiserad skönhetstävling i samband med damernas innebandy-VM.

"Vi tycker inte att skönhetstävlingar har med det idrottsliga att göra", säger IFF:s ordförande Tomas Eriksson till innebandymagazinet.se.

I förra veckan uppmärksammades att det tjeckiska innebandyförbundet hade utlyst en skönhetstävling för att skapa intresse för VM. Vinnaren skulle krönas till "Miss Cesky Florbal". Flera svenska landslagsspelare kritiserade arrangemanget hårt, och nu har IFF stoppat prisutdelningen som skulle äga rum under finalhelgen.

Enligt Eriksson har IFF inget mandat att stoppa själva tävlingen, däremot prisutdelningen.

"Vi vill inte säga med detta att tjeckerna gör fel. Det finns andra innebandynationer som gör samma sak, men vi har tagit principbeslutet att inga skönhetstävlingar ska kopplas till VM. Vi har här ett ansvar vi måste ta för att förebygga sådana saker som anorexi, bulimi och hetsätning. Detta är på samma sätt som att idrott och sexuell läggning, religion eller politiskt parti inte har med idrott att göra", säger Eriksson.

Mer läsning

Annons