Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolor avspärrade i Connecticut

Annons

Polis i Ridgefield i delstaten Connecticut har spärrat av skolor i staden som en säkerhetsåtgärd på grund av att en misstänkt person har rört sig i området. Även i den närbelägna staden Redding har skolor stängts ned.

Avstpärrningarna är en förebyggande åtgärd och på grund av ökad hotrisk, enligt polisen, som befarar att den person som har synts till kan vara beväpnad.

Polisens beslut att stänga tillfarterna till skolorna i Ridgefield visar hur stor oron är för att nya dåd ska drabba skolor. Ridgefield ligger omkring tre mil från Newtown.

"Vi söker efter en misstänkt person som befunnit sig vid en grundskola", meddelar Ridgefields polis i ett uttalande.

Myndigheterna i Connecticut utfrågar två vuxna som skottskadades men överlevde massakern i Newtown i fredags. Det uppger delstatspolisens talesperson. Polisen ser de två som nyckelvittnen i försöken att klargöra hur massakern gick till.

Samtidigt sade talesmannen för Connecticuts delstatspolis Paul Vance på en presskonferens att polisen inte hade haft någon tidigare kontakt med skytten Adam Lanza.

Vance meddelar också att utredningen kommer att ta mycket lång tid och att Sandy Hook Elementary School förmodligen förblir stängd i "flera månader" under tiden som utredningen pågår.

Mer läsning

Annons