Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoldag med statsministern

Alla elever ville ha en skymt av statsministern när han på måndagsförmiddagen besökte Älandsbro skola. Och det vara Elina Österlund, elev i femsexan som var utvald för att få delta i samtalet med statsministern tillsammans med kommunalråd och lärare. Ut valde han dock att gå en bakväg vilket gjorde de elever som samlat vid huvudingången något besvikna.

Men eleverna var snabba. Innan hans två livvakter hade fått honom på plats inne i bilen kom en grupp elever rusande för att få en skymta av det celebra besöket.

För statsminister Fredrik Reinfeldt hade besöket främst att få uppleva vardagen i den svenska skolan.

- Jag har gjort många liknade besök och även på specialskolor som satsar hårt är det samma diskussion om brist på resurser, sa han bland annat.

Gunnar Nordin lärare på Älandsbro skola och hans lärarkollegor förklarade att de inte alltid var så lätt att välja´.

- Vi behöver både lärare som kan fungera som resurser till elever med speciella behov och elevgrupper som är hanterbara. Vi kan inte ha 31 eller 32 elever per undervisningsgrupp bara för att kunna tillsätta en nödvändig elevresurs, förklarade han och de andra lärarna.

Fredrik Reinfeldt höll med om att stödet till skolornas pedagogik minskat.


Läs mer i tisdagens TÅ och ÖALENNART LUNDBERG
070-663 48 60