Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbuss frontalkrockade med lastbil

Omkring 20 personer uppges vara skadade efter krocken som inträffade mellan Sörfors och Klabböle utanför Umeå.

Det är en frontalkollision mellan en skolbuss och en lastbil. Fem skadade sitter kvar i bussen, säger Kennet Jonsson, vakthavande befäl vid Umeåpolisen.
De övriga skolungdomarna är flyttade till en annan buss. Jag vet inte totala antalet skadade men ingen har omkommit.

Både föraren av lastbilen och föraren av skolbussen blev fastklämda, men ska ha varit vid medvetande när räddningspersonal anlände.

Flera ambulanser och räddningsfordon från kringliggande orter kallades till platsen.

En ambulanshelikopter för de svårast skadade till universitetssjukhuset i Umeå. Enligt räddningsledaren Kjell Hellgren har mellan elva och tolv ungdomar fått sår- och chockskador, skriver vk.se.

Ingen av de inblandade ungdomarna tycks ha livshotande skador, enligt räddningstjänsten.
Enligt polisen är det fortfarande oklart vad som orsakat olyckan, som inträffade mitt i en tvär kurva.

Lastbilen har åkt genom en snövall och hamnat i snön vid sidan av vägen. Både den och bussen är kraftigt demolerade i fronten, berättar TT:s reporter på olycksplatsen.

Enligt polisen på plats var bussen inte en skolbuss utan en vanlig linjebuss från Länstrafiken på väg mot Umeå. Men passagerarna var till övervägande del skolungdomar, sammanlagt ett tjugotal.

TT/Allehanda.se