Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbeslut ligger fast trots massiva protester

De många föräldraprotesterna mot skolorganisationen i västra skolområdet hjälpte inte. I måndags kväll beslutade kommunfullmäktige att skolbeslutet ska fullföljas.

- Förändringarna som görs är felaktiga och de bygger på felaktiga och svävande underlag. Dessutom har de grundläggande demokratiska principerna satts åt sidan. Vi kräver en seriös budget där alla kostnader läggs fram, sa Hans Rosengren, företrädare för föräldrarna från Högsjö

Inför den stora publiken försökte företrädare för oppositionen kräva att beslutet skjuts upp.

- Jag är överens med majoriteten om att skollokalerna måste minskas. Men jag vill ha en långsiktig lösning så att alla kan bli överens över partigränserna. Detta för barnens och föräldrarnas bästa, hävdade skolnämndens oppositionsledare Maud Byquist.

Debatten började med att kommunalrådet Jonny Lundin hävdade att beslutet ligger fast. Sedan började oppositionstalare att ifrågasätta beslutet och förorda den motion som innebär att beslutet skjuts upp ett år och att man istället början om från början för att hitta en lösning.

- Skolan har gått back med 150 miljoner under de senaste två mandatperioderna. Detta måste vi vara modiga nog att stoppa, sa kommunalrådet Anders Gäfvert.

Efter votering konstaterade fullmäktige att skolbeslutet ska fullföljas.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60