Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolan begär pengar till avtalspensioner

Nu vill skolan i Härnösand pensionera ut några av sina äldre lärare. Detta för att slippa säga upp yngre personal. För att ha råd med detta behöver skolnämnden enligt sina egna beräkningar sex miljoner i extra budgetpengar.

Lärarna har idag en hög medelålder. Många ska gå i pension inom de närmaste tre åren. För att kunna lösa en eventuell övertalighet vill skolförvaltningen hitta frivilliga individuella pensionslösningar även 2009.

Sådana lösningar var aktuella både i år och under förra året. Detta har lett till att förvaltningen kan behålla yngre lärare. För att kunna rekrytera och behålla yngre lärare behöver skolnämnden en utökad ram med sex miljoner för pensionslösningar 2009.

För att klara Komtek måste kommunen skolan minska rejält på kultur- och musikskolan som är en frivillig verksamhet. Men helst vill man slippa detta och hoppas på extrapengar från kommunledningen.

- För att slippa dra ner på verksamhets inom Musik- och kulturskolan behöver skolnämnden en utökad ram med en miljon kronor att täcka kostnader för Komtek, skriver skolnämndens ordförande Ingrid Flodin i sin budgetskrivelse.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60