Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skola stängdes efter misshandel

Vid lunchtid på torsdagen uppstod ett bråk mellan två elevgrupper på Gudmundråskolan.

Efter att en 16-årig pojke misshandlats skickade skolan hem eleverna i förtid.

- Vi valde att stänga innan skoldagens slut. Bråket och misshandeln blev en utlösande faktor på de motsättningar mellan två elevgrupper som har eskalerat under vårterminen, berättar skolans rektor Göran Löfroth.

Enligt den polisanmälan som den misshandlade pojken och hans föräldrar lämnade in på fredagsmorgonen började bråket med snökastning. Detta resulterade i att pojken slogs till marken och sedan fick ta mot flera sparkar mot ansiktet och kroppen varvid blodvite uppstod.

- Från skolans sida kan vi inte acceptera sånt här. Alla som kommer hit måste få känna sig trygga.

Enligt Göran Löfroth är det motsättningar både mellan svenskar och invandare samt mellan invandrare och nyanlända invandare.

Det är uteslutande pojkar som är inblandade i bråken även om det finns en "svans" med flickor i bakgrunden. Klockan 14 på torsdagen informerade klassföreståndarna varför skolan valde att inte fullfölja skoldagen.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70