Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidparet släpper bok

Johan och Anna Olsson, född Dahlberg och uppvuxen i Kramfors, släpper nu en bok om sina skidkarriärer.

Femmilsvärldsmästaren Johan Olsson avstod Sverigepremiären i helgen, men satsar på säsongspremiär i Kuusamo i veckoslutet.
Olsson är en av 18 svenskar som är med i truppen till världscuppremiären i längdskidor.

Johan Olsson är frisk, men ännu inne i en återuppbyggnadsfas efter sin virusinfektion. I den nationella premiären i Bruksvallarna blev det ingen start. Nu ska tävlingssäsongen inledas i Kuusamo på fredag.
– Jag vill verkligen åka i Kuusamo och är inställd på det, sade Olsson i samband med att hans och hustrun Annas bok Våga välja eget spår släpptes på måndagen.
Boken som handlar om parets karriärer och den mödosamma vägen mot framgång i skidspåren har gjorts tillsammans med den mentale coachen Stig Wiklund från Bollstabruk.
– Mental träning är grundbulten i det här bokprojektet och vi har jobbat väldigt länge med det. Vi kom fram till att vi har nog en story att berätta, sade Johan Olsson.

Stig Wiklund har jobbat med en mängd svenska idrottsstjärnor, bland annat Helena Ekholm som också gett ut en bok.

 
Till Kuusamo får Olsson sällskap av bland andra Daniel Richardsson, som kommit tillbaka efter en trafikolycka i somras. Däremot saknas Anders Södergren, veteranen som tränat utanför landslaget i år och som på grund av förkylning inte kunde ställa upp i Bruksvallarna i helgen.
– Det finns tävlingar här hemma i helgen där han får chans att visa upp sig. Visst har han chans att komma med i världscupen redan till Lillehammer helgen efter Kuusamo. Men det finns ju andra som vill med också och vi rankar en världscuptävling högre än andra tävlingar, sade förbundskapten Rikard Grip.
Rikard Grip kunde notera ett par överraskningar från aktiva utanför landslagstruppen under den gångna helgens tävlingar i Sverigepremiären, som också gav utslag i världscuptruppen.
– Det var glädjande att se Tiio Söderhielm, kul att han fick en seger, sade han. Och Britta Johansson Norgren visade väldigt fina takter, hon var stabil och jämn över alla tre dagarna.
– Och det ska bli spännande att se Hanna Erikson (före detta Brodin) på tuffa internationella banor i traditionell åkning. Jag tror hon kommer göra bra resultat i traditionell åkning.
De enda från A-laget som saknas är Emil Jönsson och Lisa Larsen, som båda haft sjukdomar.
Klassisk sprint, 5 respektive 10 kilometer klassiskt, samt fristilsjakter över 10 respektive 15 kilometer väntar i Kuusamo. (TT)