Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicklighet går före tur för Emil

Härnösandskillen Emil Höglund satsar på spel. Hans nystartade internetsida spelvinsten.se har redan 2 200 medlemmar.

- Innan det här året är slut vill jag ha 30 000 medlemmar, säger han.

Än så länge är företaget mest en hobby för 27-åriga Emil Höglund, som vuxit upp i Stigsjö. Han har precis fått ett heltidsjobb på SJ i Avesta och driver spelvinsten.se lite vid sidan om.

Affärsidén föddes för ungefär ett år sedan. Emil Höglund ville starta en internetsida med skicklighetsspel, det vill säga spel där skicklighet är viktigast och inte tur. Han vände sig till ett dataföretag i Sundsvall för att få hjälp att komma igång.

- Jag kom med en ganska grov idé och de hjälpte mig med utformningen av spelen och hur man skulle gå vidare, säger Emil Höglund.

Sidan har nu funnits i fyra månader och medlemsantalet ökar med ungefär 30 varje dag. Internetspelande blir av allt att döma mer och mer populärt och Emil Höglund tror att fler företag kommer att satsa på liknande koncept i framtiden.

- Jag tror att det kommer att komma många nya sidor. När folk märker att det går att tjäna pengar på det här så ökar konkurrensen.Läs mer i fredagens TÅ.SARA-LENA BRÄNNSTRÖM