Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skicka ut arbetslösa i Skuleskogen – de kan hjälpa till att rädda läget 

Annons

Apropå slitage i naturen. Ja, det är inte att undra då tusentals fötter varje år vinter och sommar vandrar i Skuleskogen.

Jag var tillsammans med två pensionärskompisar och vandrade till Balesudden. Nog var det nertrampat och stenar blottades med viss risk att man faller och vrickar sig, i värsta fall bryter ett ben.

Det finns arbetslöst folk och nyanlända – skicka ut dem till Skuleskogen och Balesudden med virke och låt dem lägga ut spångar på de mest angripna ställena.

Det skulle vara skönt och inte minst bekvämt för fötterna att vistas i den härliga natur som Skuleskogen nu ger oss naturälskare.

Vad det beträffar virket kan de väl alltid fäkta åt sig på byggen där mycket ändå hamnar i containar –  det behöver inte kosta en förmögenhet.

Tilläggas att även Gula leden på Åsberget, som är ett populärt vandringsområde inte långt från centrum, kan rustas upp till minne av vad Älgen Sjödin idogt ensam byggde för denna led.

Nils-Åke Eklund

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs mer: Klapperstensfält i Skuleskogen vandaliserades

För Plus-kunder: Extrem ökning av slitage i Skuleskogen: "Kan inte rekommendera att besöka nationalparken i juli"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel