Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SKF sätter av miljarder till böter

Annons

SKF utreds av EU-kommissionen för eventuell överträdelse av Europeiska konkurrenslagen kring försörjning av lager till biltillverkare, och SKF tror att kommissionen kommer att bötfälla företaget under 2014. Det kommer att påverka resultatet för fjärde kvartalet i år.

"SKF har samarbetat till fullo med kommissionen och har även genomfört en egen internutredning. Baserat på detta och SKF:s bästa bedömning angående storleken på ett eventuellt bötesbelopp, så kommer SKF att göra en avsättning på 3 miljarder kronor i sitt fjärde kvartalsresultat", skriver SKF i ett pressmeddelande.

Amerikanska Kaydon, som SKF köpte tidigare i år, kommer att redovisa en operativ förlust på runt 150 miljoner kronor för fjärde kvartalet.

Därutöver räknar SKF med att ta ytterligare engångskostnader på runt 100 miljoner kronor, varav runt hälften beror på det pågående omstruktureringsprogrammet.

SKF skriver även att försäljningen under fjärde kvartalet i stort sett varit i linje med marknadsutsikterna, men att mixen varit ofördelaktig, vilket förväntas ha en något negativ påverkan på resultatet.

Mer läsning

Annons