Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteåtränare ilsken efter seger

Skellefteå tog andra segern den här säsongen borta mot Modo. Serieledarna vann med 3-0 - siffror som var smickrande för Modo.

Annons

Skellefteå vann enkelt borta mot Modo med 3-0 - men eftersnacket kom att handla om annat.

Skellefteås tränare Bert Robertsson höll rena brandtalet på presskonferensen, där han med gråten i halsen svingade vilt mot media - och mot Modos tränare Anders Forsberg.

Upprinnelsen till det hela var en intervju med Anders Forsberg i Expressen, där Forsberg än en gång förnekade att han försökt värva med sig spelare till Modo - vilket ska ha varit anledningen till att han fick sparken från Skellefteå.

"Befängda anklagelser, men de måste väl hitta på saker", sade Forsberg bland annat.

Ett uttalande som utmynnade i en av de märkligare presskonferenserna någonsin i hösta hockeyligan.

Bert Robertsson tog ytterst avmätt Anders Forsberg i hand, och när han sedan fick ordet drog han igång:

Vi spelar ishockey för alla som bor i Skellefteå och alla som håller på oss. Det är många som jobbar mot oss. Det står i vårt manifest vad vi står för, men bilden som projiceras! att vi är lögnare och far med osanningar. Ni i media vet inte vad ni har för ansvar. Ta reda på fakta.

På en direkt fråga medgav han att det handlade om Forsberg-intervjun i Expressen.

Vi har inte farit med osanning en enda gång. Vi talar på isen, för varenda en i Skellefteå, för alla som jobbar i gruvan. Vi ska inte få bli kallade lögnare.

Är du arg på Anders Forsberg?

Egentligen inte. Det är bilden som förmedlas, rätt ut.

Du har möjligheten nu att berätta sanningen. Vilka spelare ville Anders Forsberg ta med sig från Skellefteå till Modo?

Det vill jag inte säga, jag vill skydda Skellefteå AIK och de som jobbar för klubben.

Bert Robertsson hann också med att berätta hur mycket han tyckte om Skellefteå som stad och att han flyttat upp familjen dit, innan han gråtande lämnade presskonferensen.

En allt blekare Anders Forsberg satt bredvid Robertsson och hörde Skellefteåtränarens brandtal. Forsberg valde att inte kommentera det som sagts.

Möjligen var också intervjun i Expressen tändvätska för Skellefteå, som var både två och tre klasser bättre än Modo, som vunnit tio av de elva senaste matcherna före lördagens omgång - men som var lamslaget mot Skellefteå. Hemmalaget hade e-n rejäl målchans på hela matchen - ett friläge där Jeff Tambellini inte kom till avslut.

Mer läsning

Annons