Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteås powerplay bakom segern

Annons

Ett gott råd till Skellefteås motståndare: Ta inga onödiga utvisningar.

Fråga Rögle - fem utvisningar gav fyra mål baken när Skellefteå vann med 5-2.

Vi rör oss bra och har spelare som kan läsa spelet, sade Bud Holloway.

Än en gång var kanadensaren kvällens huvudrollsinnehavare.

Två mål och fyra nya poäng för hans del betyder att Skellefteå leder elitserien och Holloway poängligan när nyårsklockorna klämtar.

Tänker inte så mycket på det. Vill bara göra jobbet i 60 minuter varje match. Annars klagar coacherna direkt, sade 24-åringen, som faktiskt inledde kvällen med en miss som gav mål.

1-0 kom när han missade ett skott från backposition - men missen blev till en fullträff när Oscar Lindberg var den ende som inte lurades av snedträffen utan fick öppet mål. Nästa mål stod Holloway själv för mitt i den andra perioden när han med desto större precision pricksköt mellan benen både på en täckande back och på Röglemålvakten Jonas Fransson. 3-1 kom strax efteråt när Holloway spelade fram Martin Lundberg. Skellefteås fjärde powerplay-mål för kvällen gjordes av Pontus Petterström efter 10.47 i slutperioden och betydde 4-2.

Tycker nog att vi hade ett lika bra powerplay i fjol. Det här är som en karbonkopia av det spelet, sade Holloway, som avslutade matchen med att slå in pucken i öppen kasse och samtidigt producera sin 46:e poäng för säsongen. Jag hade tur med pucken i kväll. Det är ofta de andra som skapar chanserna och det kan lika gärna vara någon av de andra som gör målen, sade kanadensaren blygsamt.

Annars var inte matchen som helhet något att skåla i nyårschampis för. Stackars Rögle har inte vunnit på tio matcher och såg ut att sakna både självförtroende och idéer. Men hårt jobb och ett Skellefteå som inte såg ut att ta i mer än absolut nödvändigt höll ändå Ängelholmslaget kvar i matchen långt in i den tredje perioden.

Rögle hade en nattsvart statistik mot Skellefteå redan inför matchen. 1-16 i mål och noll poäng den här säsongen var ett tydligt bevis på vilket lag som är skåningarnas mardrömsmotståndare.

Mer läsning

Annons