Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteås målexplosion avgjorde

Annons

Skellefteås urladdning i den andra perioden knäckte Örebro.

Fyra hemmamål på sex minuter grundlade 5-0-segern.

Då fick vi mer fart i spelet och kvickare spelvändningar, sade Viktor Arvidsson.

Den kvicke teknikern spelade en av huvudrollerna för kvällen, målvakten Markus Svensson den andra.

Örebro stod emot Skellefteå i halva matchen och hade bud på både ett och två mål framåt. Sedan kom en målexplosion som grundlade Skellefteås 5-0-seger.

Närkingarna vet egentligen hur man spelar mot Skellefteå. Vid sitt senaste besök i guldstaden blev det Örebroseger, en av många sådana i början av serien. Sedan har det gått betydligt tyngre och till det här mötet med Skellefteå kom Örebro med nio raka förluster. Den jobbiga sviten ville man bryta nu och inledde matchen med exemplarisk defensiv och stenhårt jobb. Det dröjde länge innan Skellefteå fick fart på sitt fruktade anfallsspel men i mitten av den andra perioden lossnade allt. Oscar Möller inledde målfesten med ett skott från backposition i powerplay. Sedan startade Viktor Arvidsson sin show. Först genom att åka ifrån hela motståndarlaget och frispela Petter Emanuelsson som enkelt gjorde 2-0.

Försökte bara driva framåt på kanten och dra min kille. Men ingen gick på mig och så såg jag Petter helt fri, sade Arvidsson.

Strax efteråt blev den blixtsnabbe teknikern fälld sedan han brutit en passning i egen zon och kommit fri. Straffen klippte Viktor Arvidsson själv in med ett distinkt slagskott.

I sina bästa stunder är 20-åringen en av ligans stora attraktioner.

Vid sidan av isen är han betydligt blygsammare.

Känner mig pigg och går in och gör vad jag ska, sade Arvidsson, som inte tänker så mycket på landslagsspel. Nja, inte jättemycket. Det är det här som gäller nu, sedan får vi se hur det blir.

Även Skellefteås 4-0-mål kom i slutet av den andra perioden när Oscar Möller hittade en helt fri Pierre-Edouard Bellemare vid den bortre stolpen.

Skellefteås målvakt Markus Svensson räddade fyra frilägen och har nu hållit nollan i fyra matcher.

Skönt att få göra några räddningar när det står och väger. Det kändes bra i dag, sade målvaktshjälten.

Serieledande Skellefteå blixtrade till precis så mycket som behövdes. För Örebro fortsätter raset och nu ligger man sist i ligan.

Mer läsning

Annons