Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå vann i Mittens rike

Annons

En imponerande arbetsinsats ledde Skellefteå fram till seger med 2-0 hemma mot Brynäs, lagets sjätte raka hemmaseger.

Två disciplinerade och försvarsstarka lag med var sin formstark målvakt - det var upplagt för en målsnål match när mittenlagen möttes.

Precis så blev det också. Det var hårt jobb och skridskoåkning som gällde. Båda lagen var noga med att vara på rätt sida om pucken och att inte släppa till några snabba spelvändningar.

Men efter 8.51 i den första perioden fick ändå Skellefteås Yared Hagos öppet läge i en två-mot-en-situation. Hagos är en slitstark hårdjobbare som bara hade gjort två mål tidigare, nu frispelades han av Anders Söderberg. Brynäsmålvakten Jacob Markström var följsam på dragningen och såg ut att ta pucken när den retfullt gled mellan hans ben och in i mål. Och så hade äntligen Yared Hagos gjort sitt första mål sedan början av november.

Sakta men säkert tog Brynäs över initiativet i matchen. Ett kvitteringsmål hängde i luften i början av den tredje perioden när Gävlelaget tryckte på.

Då hann Skellefteås Petr Tenkrat upp en lobbpassning i mittzonen och fri med Jacob Markström satte han den matchavgörande pucken elegant i krysset.