Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå vände i powerplay

Annons

Ta ingen utvisning mot Skellefteå. Då blir det mål i baken.

Det fick Örebro erfara när serieledaren var i brygga men vände och vann med 4-2.

Skönt att få vända i tredje perioden inför hemmapubliken, sade lagkaptenen Jimmie Ericsson.

"Kapten Ericsson och AIK", skanderade klacken på västra stå före matchen, som inte var någon vanlig SHL-match för den 33-årige Ericsson.

Det var hans 500:e framträdande i den svart-gula dräkten och på vägen har han utvecklats till en av lagets absolut viktigaste spelare, väldigt jobbig för motståndarna och ovärderlig för sitt eget lag.

Till OS

Förra säsongen vann han SM-guld, fick Guldpucken och Peter Forsberg trophy. Om några dagar reser han till Sotji som ensam spelare från SHL.

Har nästan inte tänkt på det alls förut, men det ska bli en enorm upplevelse. Och jag är väldigt stolt över att ha gjort 500 matcher för en klubb som jag tycker om och trivs väldigt bra i, sade Jimmie Ericsson, som bidrog starkt till att Skellefteå kom tillbaka in i matchen.

Örebro hade ledningen så länge man höll sig borta från utvisningsbåset. Det gjorde man ända tills det hade gått 13.39 av slutperioden.

Då åkte Marko Anttila ut vid ställningen 2-1 till Örebro och efter bara 14 sekunder hade Skellefteås Oscar Möller kvitterat. Han blev för övrigt tremålsskytt efter sitt 4-2-mål i öppen kasse på slutet.

Sjukt kul att få göra tre mål och få vända på hemmaplan, men vi måste ändå tänka framåt. Säsongen är inte slut med det här, sade Möller, som också kvitterade till 1-1 i början av den andra perioden.

Nära bli hjälte

Annars såg det länge ut som om Örebros målvaktsdebutant Johannes Jönsson skulle bli kvällens stora hjälte. När Henrik Lundberg är skadad och Tim Sandberg behövde vila fick 24-åringen för första gången stå i mål i SHL.

Från sin utlåning och spel med Skövde i division 1 kom han in och spelade strålande mot Sveriges bästa hockeylag.

Men Skellefteås grepp hårdnade allt eftersom och med bara minuten kvar av matchen kom Skellefteås 3-2-mål.

I powerplay än en gång.

Om inget annat fungerar så är Skellefteå ändå ruskigt bra i den spelformen.

Mer läsning

Annons