Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå startade nyårsfirandet

Med champagnespel och målfyrverkeri tjuvstartade Skellefteå nyårsfirandet.

I årets sista hemmamatch besegrades Modo med 6-2.

Det var två före detta Modospelare som inledde Skellefteås målproduktion. Efter bara 28 sekunder gjorde Fredrik Warg 1-0, läckert framspelad av Brad Moran.

Anders Söderberg gör alltid mål mot sin gamla klubb, nu också. Men efter hans 2-0 handlade det mycket om Modo, som satte Skellefteås många oprövade backar under stark press.

Skellefteå har tre av lagets viktigaste försvarare i Kanada på junior-VM, men deras ersättare pallade för trycket. Niklas Strandberg som spelat ytterst sparsamt tidigare under säsongen var stundtals lysande.

Mattias Timander gav Modo häng när han gjorde 2-1 men två powerplay-mål från Skellefteå i tät följd mot slutet av den andra perioden avgjorde i praktiken matchen. Modo gavs flera möjligheter till spel i numerärt överläge, inte minst i den sista perioden. Skellefteå krigade dock tappert och Tomas Surovy kunde med sitt andra mål punktera tillställningen efter 13.44 i den tredje perioden.

Nu väntar Modo på ett nytt år - med Peter Forsberg tillbaka på isen.