Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå överlägset i norrderbyt

Annons

Den här gången var det inget snack om saken.

Efter fyra jämna norrderbyn tidigare under säsongen vann Skellefteå klart mot Luleå med 5-1.

Vi ville mycket i dag, sade Skellefteås anfallsstjärna Joakim Lindström.

Skellefteå har en hel Vintergata av offensiva stjärnor, men den här säsongen har det lyst starkast om 30-åringen. Så var det även den här gången, även om det bara blev en assistpoäng att lägga till hans 45 i protokollet sedan tidigare.

Det funkar bra där ute och jag är i bra form fysiskt. Men framför allt känns det att vi är på gång som grupp, sade Joakim Lindström.

Efter fem raka förluster lyckades Skellefteå äntligen vinna igen i bortamatchen mot Linköping senast. Mot Luleå har serieledaren förlorat två gånger i rad.

Nu hade man bestämt sig för att ta en ny trepoängare och tog befälet direkt. Formsvackan var som bortblåst och Skellefteå visade sig från sin allra bästa sida igen. Då är man extremt svårslaget på sin hemmais.

Vi ville spela lika bra som mot Linköping. Samtidigt är det klart att man ser fram emot matcherna mot Luleå, det har ju bildats en lite rivalitet mellan oss genom åren, sade Lindström, som var inne på de båda första Skellefteåmålen.

Efter Skellefteås rivstart stod det 3-0 redan i den första pausen. Två av målen kom i powerplay och två gjordes av Erik Forssell, båda inom mindre än en minut i slutet av perioden. De heta derbykänslorna svalnade alltmer i takt med Skellefteås överlägsenhet.

Luleå skaffade sig ändå en bra start på den andra perioden när Per Ledin helt omarkerad kunde pricka in 3-1. I egen zon är Skellefteå sårbart, men där klarade Luleå sällan av att förlägga spelet.

I stället svarade Bud Holloway direkt genom att göra 4-1, framspelad av Pierre Edouard Bellemare, som själv en stund senare punkterade tillställningen med sitt 5-1-mål. Då fick Luleåmålvakten Mark Owuya nog och ersattes av David Rautio.

Inget lag i SHL har släppt in färre mål än Luleå men mot Skellefteås anfallsspel stod man sig slätt den här gången.

Vi behövde komma tillbaka på banan igen efter en lite tung period. De är ett bra lag, men i kväll var en sådan kväll när allt fungerar för oss. När man jobbar hårt brukar det betala sig, sade Bud Holloway.

Mer läsning

Annons