Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå i hetaste laget

Gästande HV71 toppade Elitserien.

Men det var fyran Skellefteå som var hetast och vann med 3-2.

Hemmalagets kampinställning, fart och disciplin räckte med nöd och näppe till en, trots allt, rättvis seger med 3-2. HV hade självförtroende och kyla, men det förslog inte mot västerbottningarnas heta vilja.

Första perioden signalerade en bra ishockeymatch. Att det stod 0-0 inför andra rundan var ganska otroligt med tanke på alla heta chanser, framför allt för Skellefteå.

Skellefteå är inte lätta att tas med på hemmaplan. Motståndarna får försöka stoppa västerbottningarnas anfall tidigt och sedan vända spelet snabbt. Att låta Skellefteås virvelvindar få långa anfall kan bli förödande. Båda ingredienserna fanns med i lördagens match.

För HV:s motståndare gäller det att hålla sig borta från utvisningsbåset. Jönköpingslagets powerplay är inte att leka med.

Skellefteå drog upp högsta fart i andra perioden. Efter 34 spelade minuter av matchen ledde Skellefteå skotten med 27-7. När Ivan Majesky och Tomas Surovy hade gett hemmalaget en 2-0 ledning hade Skellefteå världens tryck.

Det kunde mycket väl stått 4-0 när kallduschen kom och HV:s sylvasse forward Jukka Voutilainen utnyttjade en tabbe i Skellefteås powerplay och reducerade till 2-1. Johan Forsberg ökade visserligen på Skellefteås ledning, men HV:s poängbäste back David Petrasek fixade ett mål i slutet av perioden till 3-2 och höll HV kvar i matchen.

Bortalaget dominerade puckinnehavet i sita rundan och härjade stundtals frisk i anfallszon. Precis som hemmapubliken uppmanade så kämpade Skellefteåspelarna som djur och lyckades cementera ställningen 3-2 till slutsignalen. Det var rättvist sett över hela matchen.