Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå hetast i norrderby

Annons

Skellefteå var hetast i norrderbyt mot Luleå på torsdagskvällen och lämnade Coop Arena efter att ha nollat hemmalaget.

Petter Emanuelsson gjorde det första av Skellefteås tre mål redan efter tre minuter.

Målet blev omdiskuterat och Luleås tränare protesterade vilt och ansåg att målvakten blockerat pucken innan 21-åringen stötte in den i numerärt överläge.

Det kom ett skott från en back och vi var hungriga att få andrapucken, och jag fick chansen att trycka in den. Den låg lös hela tiden, jag vet inte vad de skrek om, jag visste hela tiden att domaren skulle godkänna målet, sade Petter Emanuelsson, ursprungligen från Kiruna.

Luleå föll på utvisningar och individuella misstag i det tredje derbyt för säsongen mot Skellefteå. De två första var jämna, heta uppgörelser, med varsin hemmaseger för respektive lag.

Det tredje dominerades fullständigt av ett skickligt, vasst skridskoåkande och komplett lag från Västerbotten.

Skellefteås andra mål för kvällen gjordes av Viktor Arvidsson, knappt en minut efter det första målet.

Upprinnelsen var ett felpass av backen Johan Fransson. Viktor Arvidsson snappade upp pucken, gjorde en båge mot Luleås kasse och avslutade med att vackert sprätta in pucken i mål.

Pierre-Edouard Bellemare stod för tredje målet, i numerärt överläge, efter att ha blivit omkulldragen av en Luleåback som utvisades.

3-0-målet punkterade matchen innan ens första perioden var avslutad. Luleå slet för att reducera i de två följande perioderna, men utan att lyckas.

Jag tycker vi gör en bra match rakt igenom, sedan stänger vi den i tredje perioden med bra försvarsspel. När man leder med 3-0 behöver man inte chansa så mycket, sade Petter Emanuelsson.

Genom segern bröt Skellefteå sviten med tre förlustmatcher i rad.

Alla lag har svackor någon gång, det är bara att jobba för att komma ur dem, sade han.

Luleå hade svårt att skapa riktigt heta chanser mot Skellefteå. Under de två sista perioderna lyckades laget bara skjuta sju skott på mål.

Det är också många skott som går utanför, eller träffar Skellefteåspelare, men det är klart att några fler puckar borde gått igenom. Så vi får underkänt i det här avseendet, sade Thomas "Bulan" Berglund, tränare i Luleå.

Trots förlusten ligger Luleå kvar i tabelledning, på samma poäng som tvåan HV 71. Trean Skellefteå knappade in på topplagen och ligger nu bara en poäng under dem.

Mer läsning

Annons