Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå bröt förlustsviten

Annons

Efter åtta bedrövelser gick äntligen proppen ur för Skellefteå - hemmaseger med 2-0 mot Timrå.

Fyra poäng skilde: poängplockande gästerna Timrå på väg upp i tabellen med vittring på slutspel. Tabellrasande hemmalaget Skellefteå med åtta tunga förluster på ryggen.

Strikt elitseriespel och ovisst i över halva matchen. Hemmalaget var något vassare och hade ett antal puckar på väg in. 0-0 var ställningen när drygt tre minuter var kvar av andra perioden. Då brast till slut gästernas försvarsbarriär. I sitt fjärde försök i powerplay lyckades Skellefteå till slut få hål på storspelande Anders Lindbäck i Timrås kasse. 1-0 genom Tomas Surovy.

Spiken i kistan 2-0 satte Skellefteås back Ivan Majesky 16.35 in i sista rundan.

Bättre spel i box- och powerplay är en hel del av förklaringen till att Timrå kunnat avancera i tabellen. Men den positiva trenden vek nedåt mot Skellefteå som till mångas förvåning gjorde en pyts i ett av sina sex powerplay. Dessutom höll laget tätt i fem boxplay.

Båda lagen saknade JVM-spelare. Skellefteå: Tim Erixon, David Rundblad, Adam Larsson och Martin Lundberg. Timrå: Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander.

Med segern klamrar Skellefteå kvar på slutspelsplats och Timrå blir kvar i ingenmansland mellan en kval- och slutspelsplats.