Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå bröt förlustsviten

Efter åtta bedrövelser gick äntligen proppen ur för Skellefteå - hemmaseger med 2-0 mot Timrå.

Fyra poäng skilde: poängplockande gästerna Timrå på väg upp i tabellen med vittring på slutspel. Tabellrasande hemmalaget Skellefteå med åtta tunga förluster på ryggen.

Strikt elitseriespel och ovisst i över halva matchen. Hemmalaget var något vassare och hade ett antal puckar på väg in. 0-0 var ställningen när drygt tre minuter var kvar av andra perioden. Då brast till slut gästernas försvarsbarriär. I sitt fjärde försök i powerplay lyckades Skellefteå till slut få hål på storspelande Anders Lindbäck i Timrås kasse. 1-0 genom Tomas Surovy.

Spiken i kistan 2-0 satte Skellefteås back Ivan Majesky 16.35 in i sista rundan.

Bättre spel i box- och powerplay är en hel del av förklaringen till att Timrå kunnat avancera i tabellen. Men den positiva trenden vek nedåt mot Skellefteå som till mångas förvåning gjorde en pyts i ett av sina sex powerplay. Dessutom höll laget tätt i fem boxplay.

Båda lagen saknade JVM-spelare. Skellefteå: Tim Erixon, David Rundblad, Adam Larsson och Martin Lundberg. Timrå: Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander.

Med segern klamrar Skellefteå kvar på slutspelsplats och Timrå blir kvar i ingenmansland mellan en kval- och slutspelsplats.