Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå avgjorde i powerplay

Annons

Skellefteå studsade tillbaka och slog Linköping med 5-2 efter tre mål i numerärt överläge.

Men Jimmie Ericsson var inte nöjd.

Ett powerplay var riktigt dåligt, sade Skellefteås lagkapten.

Serieledarna ställer höga krav på sig själva. Inget är så bra att det inte kan bli bättre. Det är den inställningen som gör Skellefteå till Sveriges bästa ishockeylag.

Den här gången såg Skellefteåspelarna rappa och hungriga ut igen, det gjorde man inte senast mot Leksand.

Matcherna mot Linköping brukar alltid vara trevliga och fartfyllda tillställningar. Även den här gången bjöds publiken på en skön lördagsunderhållning där det slog gnistor om hemmalagets skridskoåkning.

Vi åker mycket skridsko redan från start. Då får man fler spelalternativ och så får man utvisningarna med sig, sade Jimmie Ericsson, som själv låg bakom 1-0 när han i en kontring två-mot-en passade Joakim Lindström som klappade till direkt.

Utvisningarna han pratade om kom i den griniga andraperioden.

Skellefteå kunde då gå ifrån till 4-2 efter tre mål i numerärt överläge genom Bud Holloway, Melker Karlsson och Pierre-Edouard Bellemare.

Holloways fullträff kom i inledningen av den andra perioden och betydde 2-1.

Efter total måltorka i början har fjolårets poängkung nu kommit igång och gjort mål på hemmaplan två matcher i rad.

Ja, det är ganska konstigt men skönt att det äntligen går min väg. Först är man mållös i 20 matcher och sedan kommer målen, sade kanadensaren, som tyckte att hela laget hade lyft sig ett snäpp jämfört med förlustmatchen senast mot Leksand. Egentligen var vi väl inte så dåliga då heller, men vi gjorde några misstag. Nu visste vi att vi skulle hålla ett högre tempo och för det mesta klarade vi det, sade Holloway.

För Linköping går det riktigt tungt just nu.

Det tippade topplaget började säsongen bra men är nu sämst av alla på bortais där man så här långt bara tagit en enda trepoängare. Av 24 möjliga poäng på slutet har man bara fått med sig tre.

Till råga på allt har nyförvärvet på målvaktssidan, Iiro Tarkki, blivit skadad innan han hunnit spela en enda match.

På tisdag väntar Växjö hemma. En ny förlust då och det ser riktigt allvarligt ut för Linköping.

Skellefteå studsade tillbaka direkt och vann hemmamötet mot Linköping med 5-2 i SHL-hockeyn. Tre av kvällens mål kom vid spel i numerärt överläge.

Mer läsning

Annons