Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skejtparken börjar ta form: "Det här kommer att bli jättepopulärt"

För två veckor sedan började skejtparken i Lungviksparken att byggas. Och bygget går undan. Redan den 10 september ska parken stå färdig.

– Det flyter på bra, nästan bättre än väntat. Det är många som går förbi och undrar vad det ska bli, men nu börjar folk nästan kunna se det, säger Tom Stellnar, arbetsledare för bygget.

Det var förra året som ÖA kunde berätta om planerna på att bygga rampen. Nu har det alltså blivit verklighet. Redan efter två veckor går det klart och tydligt att se vad som byggs.

En så kallad bowl – en swimmingpoolsliknande nedsänkt ramp – ser redan ut att vara färdig. Flera stenmurar står utplacerade som grund för resten av det som komma skall. När hela grunden är färdig ska parken täckas med cement. Arbetet kommer att fortgå löpande under hela sommaren och när hösten kommer ska också parken vara redo att användas.

Och den nya skejtytan behövs.

På den lilla trärampen alldeles intill i Lungviksparken trängs två skejtare och tre killar med sparkcyklar. Kompisarna Sebastian Johansson, 24, och Jesper Westerbring, 25, sitter vid rampen på sina brädor.

– Jag började skejta lite just för att de bygger skejtparken. Du ser att det är flera som är här och kör nu så man får vänta innan man kan köra, säger Westerbring.

Att skejta har blivit ett stort intresse.

– Man glömmer bort allt annat. Det är en frihetskänsla. Man får jobba med kroppen, men det är hjärngympa också, säger Johansson.

I rampen kör 14-årige Jonas Vestin sparkcykel med sina kompisar. Han ser också fram emot en ny ramp med större ytor. Men trots att skejtytan idag är liten går det bra att samsas med de tio år äldre killarna.

– Det är kul att träffa andra, säger Westin. De kör, sedan kör vi, sedan de igen.

– Alla får vara med, tillägger 25-årige Westerbring. Det är som ett community. Respekt och kärlek. Alla här har samma intresse.