Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarsgård trivs bland asagudarna

Annons

I "Thor: The dark world" spelar Stellan Skarsgård för tredje gången doktor Erik Selvig.

Det är en roll som Skarsgård gärna gör fler gånger.

Att få leka med Natalie Portman och Kat Dennings är alltid ett nöje, säger han.

Stellan Skarsgårds första film baserad på en av serietidningsförlagets Marvels tidningar var "Thor". Därefter kom "Avengers" och nu alltså den andra filmen om Asaguden Thor, som får svensk biopremiär på onsdag.

Liksom många andra av skådespelarna har Stellan Skarsgård ett kontrakt, som säger att han ska vara stand by om hans rollfigur skrivs in i ett manus. Han ska inte vara med i Joss Wheedons "Avengers 2", som kommer 2015.

Jag gillar närheten till ledningen på Marvel, säger Stellan Skarsgård. Jag har deras nummer och kan diskutera vad jag vill med dem. Sedan är de ju fantastiska på att göra det de gör, och det är fan i mig en konst, fortsätter han.

Träffas aldrig

En stor inspelning som "Thor: The dark world" gör att det händer att de medverkande skådespelarna aldrig hinner träffas. Ett exempel är att Stellan Skarsgård aldrig träffade Idris Elba, som spelar Heimdall.

Deras rollfigurer rör sig i filmen i olika världar. Men Stellan Skarsgård är oerhört imponerad av det han sett av Elba tidigare.

"Luther" (den brittiska kriminalserien, reds. anm,), och inte minst "The wire". Där var han fantastisk.

"Ambitiösa"

Idris Elba, spelar under 2014 Nelson Mandela i filmen "Mandela: long walk to freedom". Han är imponerad av Marvels verksamhet.

De är oerhört ambitiösa och de sysslar med storartad filmskapande. Det gäller bara att som åskådare ge upp tanken på att se någonting realistiskt, säger han.

Skarsgård kommer vi härnäst att kunna se i Hans Petter Molands mörka komedi "Kraftidioten", som troligen får premiär på filmfestivalen i Berlin i februari.

Jag hoppas den inte liknar något jag sett förut, säger Skarsgård. Den har möjligheten att bli en rulle med väldig dynamik - skitkul, mörk och rejält brutal.

Mer läsning

Annons