Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skarpåkersskolan i bedrövligt skick

Nu är det hög tid att renovera och bygga om Skarpåkersskolan i Kramfors. Det anser både personalen, eleverna, föräldrarna och skolans faddrar.

- Redan när jag kom hit till skolan för tolv år sedan hade färgen på fasaden och runt fönstren börjat flagna, säger Barbro Vesterlund som är lärare på Skarpåkersskolan.

Hon och hennes kollegor tycker att det efter åtskilliga års väntan är dags för en upprustning av den del av skolan där huvuddelen av undervisningen bedrivs. Det vill säga den långa och låga länga som består av hopbyggda baracker. Den del av skolan som när den byggdes 1972 var tänkt som ett provisorium.

Skolans andra byggnader har målats om och är i gott skick.

- Här hade vi för sju eller åtta år sedan indikationer om mögelproblem och då byttes mattorna ut under en sommar. Annars har ingenting hänt eftersom vi alltid hamnat på andra plats på prioriteringslistan.

De planer på en om- och tillbyggnad som gjordes 2004 i samarbete med personalen och kommunen skrinlades eftersom det inte fanns några pengar till följd av nybyggnationen av Nylandsskolan. De planerna gick ut på att bygga ut mot skolgården för att skapa utrymme för bland annat grupprum.Läs mer i måndagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70