Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skåne övertar halländskt dubbelmord

Länskriminalen i Skåne har från Hallandspolisen tagit över utredningen av det spektakulära dubbelmordet med två förbrända manslik som upptäcktes i en brinnande bil på en viadukt över E 6 norr om Halmstad.

Det betyder sannolikt att polisen tror att de två männen, som den 6 januari hittades i bagageutrymmet på det brinnande fordonet, har mördats någonstans i Skåne. Det har tidigare slagits fast att offren utsattes för fysiskt våld innan de placerades i bilen.

Skånepolisen ville på måndagen inte närmare kommentera fallet, men har utlyst en presskonferens till på tisdagsförmiddagen.

Ett av mordoffren, en 25-åring från Värmland, har identifierats. Han var son till bilens ägare. Polisen tror att det andra offret är en släkting till 25-åringen men denne har inte identifierats.

En teori är att de två har fallit offer i en uppgörelse i samband med knarkaffärer eller något annat gangsterbrott. Det har spekulerats i att gärningsmännen lämnat bilen brinnande och fullt synlig för andra trafikanter för att dådet ska uppfattas som en varning till andra personer.