Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skåne övertar halländskt dubbelmord

Annons

Länskriminalen i Skåne har från Hallandspolisen tagit över utredningen av det spektakulära dubbelmordet med två förbrända manslik som upptäcktes i en brinnande bil på en viadukt över E 6 norr om Halmstad.

Det betyder sannolikt att polisen tror att de två männen, som den 6 januari hittades i bagageutrymmet på det brinnande fordonet, har mördats någonstans i Skåne. Det har tidigare slagits fast att offren utsattes för fysiskt våld innan de placerades i bilen.

Skånepolisen ville på måndagen inte närmare kommentera fallet, men har utlyst en presskonferens till på tisdagsförmiddagen.

Ett av mordoffren, en 25-åring från Värmland, har identifierats. Han var son till bilens ägare. Polisen tror att det andra offret är en släkting till 25-åringen men denne har inte identifierats.

En teori är att de två har fallit offer i en uppgörelse i samband med knarkaffärer eller något annat gangsterbrott. Det har spekulerats i att gärningsmännen lämnat bilen brinnande och fullt synlig för andra trafikanter för att dådet ska uppfattas som en varning till andra personer.