Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalscener i mötet mellan Sollefteå och Kramfors – matchen bröts efter planstormning

Med fem minuter kvar av en match som dittills varit lugn uppstod ett tumult bland flera spelare efter att domaren blåst för frispark - då hände det som inte får hända, en supporter sprang in från sidan av planen och rakt in i tumultet. Domaren blåste då direkt av matchen och skickade in lagen i omklädningsrummen.

Annons

LÄS MER Planstormaren återvände till läktaren efter att ha blivit avvisad - nu får Sollefteå GIF stark kritik "Det får inte hända"

TV: Se klipp från matchen – Allehandas reporter var på plats och berättar om händelseförloppet:

Derby i division III mellan Sollefteå och Kramfors - men det hade lika gärna kunnat vara storstadsderby mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF med tanke på de scener som utspelade på Nipvallen.

Gästande Kramfors var på god väg mot en komfortabel derbyseger, på tavlan stod det 1-3 när blott fem minuter återstod av matchen (Kramfors vann till slut med 4–1). En närkamp inne i Kramfors straffområde där heta känslor uppstår eskalerar och samtliga lagens spelare sprintar dit för att delta - något som redan där var nog för att sätta ordet skandal i rubriken.

Det stannade dock inte där – ett par sekunder in i tumultet löper en supporter till ett av lagen in från sidan av planen och rakt in i gröten av ilskna spelare, något som domaren direkt uppmärksammar och skyndar att skicka in lagen till omklädningsrummen.

– Jag har under alla mina år inom den här branschen aldrig varit med om något liknande, det är ett helt vanligt derby i division III men ändå utspelar sig såna här scener. Det är det värsta jag varit med om, säger Per Nordlander, domarobservatör.

Gjorde domaren rätt som blåste av matchen?

– Absolut, där och då gick det inte att garantera spelarnas säkerhet så det var ett helt rätt beslut av honom.

Domaren skickar in spelarna i omklädningsrummet efter tumultet.

I Sollefteå-lägret var det rejält uppretat efter matchens slut - spelaren de fick utvisad riskerar en längre avstängning då utvisning betraktades som grov och i tumultet fick dessutom en icke namngiven spelare en tand utslagen.

– Jag tycker det är så jäkla fegt av domaren i den där situationen och att vi bestraffas hårdast köper jag inte. Min spelare har en tand lös men det är han som har slagit någon, jag fattar inte, sa tränaren Andreas Persson efter matchen.

Vad tycker du om beslutet att blåsa av matchen?

– Jag vet inte om det var så farligt. Det ska ju inte hända, men jag har ju inte någon aning vem supportern är heller. Vilket lag han tillhör.

Kollega Henric Karlsson, tränare i Kramfors, var av en annan uppfattning efter att matchen återupptagits och avslutats:

– Jag tycker det är tråkigt att det händer, det är inte alls bra att det är en supporter som springer in på plan. Jag tycker domaren gör rätt och att han löser situationen bra.

Domaren Joakim Nilsson ville efter match inte kommentera situationen.