Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandal-borgmästare vägrar avgå

Annons

Stormen kring Torontos vanärade borgmästare vägrar mojna. Nu vill politiker i staden frånta honom befogenheter, men Rob Ford vägrar avgå och säger att han ska ta fajten mot kritikerna.

Torontos borgmästare Rob Ford, indragen i en skandal där han medgett att han rökt crack-kokain, stod på fredagen inför en ny politisk utmaning när ledamöter i motsvarande kommunfullmäktige försökte begränsa hans makt. En motion presenterades som skulle frånta Ford verkställande befogenheter, och i praktiken innebära att han blir borgmästare endast nominellt.

Motionen, som sägs stödjas av 28 av 44 ledamöter, syftar till att "begränsa borgmästaren så att han inte svärtar ned fullmäktiges eller stadens rykte", enligt ledamoten John Fillion.

Vi kan inte kontrollera hans beteende, men vi kan absolut försäkra att stadens affärer sköts som vanligt, kanske till och med bättre, sade han.

Ford har lovat att ta strid mot alla försök att avsätta honom eller begränsa hans befogenheter.

Skandalen briserade som en bomb när Ford, efter många dementier, medgav att han rökt crack under en av många "brakfyllor". Sedan dess har nya anklagelser, bland annat om sexuella trakasserier och festande med prostituerade, riktats mot Ford.

Mer läsning

Annons