Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skall inte skolan vara fri?

Annons

Så har vintern kommit med diverse aktiviteter på våra skolor, såsom längdskidor och skridskor. Reagerade på en tråkig händelse i veckan, när det var dags för dotterns gymnastiklektion på skidor. En liten kille säger till läraren, att han inte hade skidor med sig. Läraren frågade då, varför inte? Därför att jag inte har några, säger killen. Hans mamma hade istället skickat med skridskor, men det fick han inte åka på gymnastiken för läraren. Trots att parallellklassen hade skridskor på agendan.

Hur kan man göra så? Skall inte barnens skolgång vara fri? Alla kanske inte har möjlighet att skaffa ny utrustning varje år, och särskilt inte om man kanske bara åker på gymnastiken. Samma gäller med frukt till barnen.

Vet inte hur många gånger man lämnat dottern på skolan, och lämnat med en klump i magen, för att någon sällan har frukt med sig.

Nu är min dotter lyckligt lottad, och har frukt med sig, och oftast i överflöd för att någon kanske är utan. Hon har också skidor och skridskor, och får därför vara med på lektionerna.

Nej, är skolan gratis, så får den se över sådana saker, och beträffande läraren ifråga så efterlyser man en större flexibilitet och förståelse.

Besviken

Mer läsning

Annons