Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadestånd för a-kassebeslut

En man som tidigare arbetat i Kramfors och sagt upp sig för att flytta till sin sambo i södra Sverige blev första avstängd av a-kassan under 45 dagar.

Mannen började arbeta hos sin tidigare arbetsgivare i Kramfors i augusti 2002. Den 31 mars 2006 sa han upp sin anställning för att flytta till sin sambo som flyttat söderut och startat eget företag.

A-kassan stängde av mannen under 45 dagar då han ansågs ha slutat sin anställning på egen begäran utan giltig anledning. Det beslutat har sedan omprövats och mannen beviljades ersättning.

Mannen har begärt ersättning av staten med 10 000 kronor med motivering att han orsakats ekonomisk skada på grund av att a-kassan fattade ett felaktigt beslut. Han har tvingats låna pengar till hög ränta för att klara uppehället och han gör gällande att han fått avstå tand- och sjukvård, vilket inneburit försämrad hälsa.

Justitiekanslern som gjort en bedömning av ärendet anser att 3000 kronor för de räntekostnader han drabbats av är skäligt.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78